Kreditkortsbedrägerier – spärra kortet och polisanmäl

Publicerad av

Kreditkortsbedrägeri hänvisar till någon form av bedrägeri som begås med ett finansiellt instrument, som ett kredit-eller betalkort. Handlingen kan göras för att upphandla produkter eller tjänster, eller helt enkelt att göra en bedrägeri betalning på ett annat konto. Många människor påverkas av kreditkortsbedrägerier, eftersom den mängd kredit som används för att köpa produkter och tjänster är ganska hög. Men kreditkortsbedrägerier påverkar inte bara dig. Det kan också skada kreditupplysning av människor omkring dig, om de råkar vara offer för ett kreditbedrägeri. Det är därför det är viktigt att få hjälp från en auktoriserad kredit reparation företag om du tror att du har utsatts för ett kreditkortsbedrägerier.

Kreditkortsbedrägerier kan leda till allvarlig ekonomisk förlust för dig, särskilt när kortet du använder är kopplat till ditt konto på din bank. Konsekvenserna kan bli allvarliga: dina kortuppgifter stjäls och används av brottslingar; och dina konton är stängda, så att du inte får tillgång till de pengar som du är skyldig. Dessutom finns det mer generella konsekvenser att vara ett offer för kreditkortsbedrägerier, vilket inkluderar att bli utsatt för identitetsstöld, och inte har tillgång till dina egna medel på ditt konto.

Försiktig med personliga uppgifter

För att förhindra denna typ av bedrägeri, bör du alltid hålla ditt kreditkort i handen och undvika att bära dina kreditkort runt med dig. Kontrollera att kortet inte försvinner eller blir stulet, och att numret som skrivs ut på baksidan av det inte visas någonstans. Aldrig ge ut ditt betalkort nummer på offentliga platser, eftersom detta nummer kan också användas av någon annan.

Kreditreparation företag, vanligtvis kallad kredit restaurering företag, arbeta med kreditbyråer att bestrida all information som kan ha rapporterats felaktigt. De ser också till att ditt kreditkort används på ett säkert och ansvarsfullt sätt, och att du inte begår ett annat brott, vilket kan leda till samma problem igen.Kreditkortsbedrägerier har flera källor, som kan variera från ett dåligt utformat kreditkort till ett bedrägligt köp. För att förhindra detta, kredit reparation företag har ett antal verktyg till sitt förfogande. Några av dessa verktyg är utformade för att användas på dina egna kreditupplysningar för att förbättra det, medan vissa verktyg är utformade för att användas på kreditupplysningar av andra människor, såsom din make eller barn, för att säkerställa att de inte är de som begår bedrägeri.

Om en person lider av kreditkortsbedrägerier kan du bestrida den information som har rapporterats om honom eller henne, i många fall kan detta göras av företaget självt. Genom att göra detta kommer du att få en chans att bevisa att de faktiskt är oskyldiga. En annan källa till information som kan hjälpa till med kredit reparation är att prata med den person som utfärdat kortet du har rapporterats ha. Om denna person inte är villig att ge dig den information som behövs för kredit reparation, kan du få det från ett företag som tillhandahåller informationstjänster. När du har fått din kreditupplysning och har alla uppgifter som samlats in, kan du vidta åtgärder för att korrigera problemet själv genom att kontakta företag. Du bör ta reda på så mycket som möjligt om hur din kreditupplysning skapades, inklusive om det fanns något misstag som gjorts i den information som spelades in i den. I vissa fall kan du begära att kreditföretaget att rätta till eventuella misstag som gjordes, men du kommer förmodligen att få betala dem för att göra det. Om de vägrar att ge dig informationen, kan du fortfarande försöka fixa det själv genom att gå till en professionell kredit reparation företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *