Kreditkortsbedrägerier

Publicerad av

Kreditkortsbedrägerier är en bred term för alla bedrägerier som begås med ett kreditkort, inklusive ett betalkort. Motivet bakom detta bedrägeri kan vara att få tillgång till produkter eller tjänster, att få betalningar för ett annat konto som står under kontroll av en bedragare, eller av andra skäl. Bedrägeri definieras som ”användningen av bedrägeri eller oärlighet att orsaka ekonomisk förlust till en annan part”. Denna typ av bedrägerier kan ha många effekter på offren.

Oftast uppstår kreditkortsbedrägerier när en person sveper sitt kort när man köper varor på internet eller från butiker och informationen på kortet används sedan för att köpa varor online. Emellertid, vissa människor kan också delta i kreditkortsbedrägerier om de fångas med sina kreditkort på nätbutiker, i vissa fall kommer detta att omfatta de från tredje part. En annan vanlig form av bedrägeri är att använda någon annans kort, oftast genom användning av ett bankkonto, för att betala för något de redan äger. Det finns några olika metoder som människor kan använda för att stjäla från människor, till exempel att använda ett eget kort för att göra inköp, sedan använda mängden kontanter som stals, för att köpa en annan post som kräver en högre mängd kontanter.

Förutom ekonomiska förluster lider vissa företag av en förlust av anseende på grund av bedrägliga avgifter.  Vissa kreditkortsföretag har vidtagit åtgärder för att förhindra bedrägerier för att minska bedrägerier och identitetsstöld, till exempel erbjuda belöningsprogram för kunder som rapporterar eventuella incidenter av bedrägeri och stöld. Andra företag har också utvecklat åtgärder mot bedrägeri, till exempel kräver kunder att ange sina PIN-nummer eller lösenord när du köper objekt online.

En annan anledning till oro när det gäller kreditkortsbedrägerier är ökningen av antalet kreditkort i omlopp. Några av dessa har hög gräns krav, vilket är mycket frestande för de människor som är frestad att använda sitt kort för att köpa saker som de inte nödvändigtvis kommer att använda. Andra människor som är frestade att begå bedrägeri kan också ta flera kreditkort ut på en gång för att skapa en illusion av att de har mer tillgängligt saldo på sina konton.

Online transaktioner

Många konsumenter har också blivit offer för kreditkortsbedrägerier på grund av den lätthet med vilken dessa tjuvar kan få tillgång till sin kredit historia. Identitetsstöld kan också ske med enkel avlyssning av kortet för att få medel på kontot. Många människor bryr sig inte om att kontrollera sina uttalanden för ett par månader, vilket innebär att en tjuv kunde stjäla tusentals dollar innan de ens inser vad som har hänt. Kreditkortsbedrägerier kan också uppstå när en tjuv använder kortet som tillhör en annan person. Detta kan vara särskilt farligt om det kortet har använts för att göra ett köp hos ett företag eller återförsäljare. Kreditkortsbedrägerier kan också ske genom en online-transaktion, när en bedragare skickar ett e-postmeddelande till mottagaren ber dem att verifiera sin adress eller ens deras kreditkortsuppgifter. Detta kan leda till att ytterligare personlig information stjäls från användaren.

Kreditkortsbedrägerier kan vara en allvarlig fråga, eftersom det är möjligt för en person att förlora allt som de har arbetat för. Det finns dock sätt att stoppa denna form av bedrägeri och skydda din ekonomi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *