Larm & säkerhet i häkten

Publicerad av

Utbildar mig till socionom och kommer snart att ha praktik på häktet. Egentligen tycker jag att det ska bli spännande att få insyn i fångvården men är lite orolig för det där med larm & säkerhet speciellt efter den fruktansvärda händelsen i Flemingsberg. Det verkar ju inte vara så prioriterat med larm & säkerhet på häktet. Eller det kan ju inte vara det när man får jobba själv med människor som mår riktigt dåligt. Egentligen tycker man ju att larm & säkerhet borde vara högsta prioritet, både för personalens och de intagnas skull. Men jag antar att man försöker få ner kostnaden på alla sätt man bara kan och då ryker väl larm & säkerhet i och med att man inte har nog många anställda. Som sagt ser jag både fram emot praktiken, samtidigt som jag är riktigt nervös. Egentligen kanske jag borde ha valt en annan plats för min praktik, men jag tror ju inte att alla människor på häktet är galna.

Däremot tror jag att ledningen är för slapphänt när det kommer till larm & säkerhet, vilket inte är en speciellt bra kombination med det faktum att de intagna hålls inlåsta 23 timmar om dygnet. Det är någonstans klart att man blir tokig av att stirra in i fyra väggar under en längre tid. Som praktikant kommer jag nog få gå bredvid personalen och kommer nog inte ha så mycket ensamansvar, vilket känns tryggt. Det blir oavsett en intressant upplevelse som jag nog kommer lära mig mycket av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *