Läs mer om tandhygien på Specialist-kliniken.se

Publicerad av

Läs mer om tandhygien på Specialist-kliniken.se

Specialist-kliniken.se ger ”information om specialistvård”. En webbplats som främst vänder sig till privatpersoner som är intresserad av tandhälsa och tandvård. Läs mer om tandhygien, få tips och råd samt fördjupad kunskap inom ämnet. Bland annat skriver de om:

  • Du behöver inte lida vid akut tandvärk
  • Ett fint leende stärker självförtroendet
  • Vad är bra tandhygien?

Detta är exempel på artiklar som finns på Specialist-kliniken.se. Som visas är alltså inte målgruppen tandläkare och tandhygienister utan privatpersoner.

Allmän blogg – med allmänt innehåll

Även om sidan heter ”Specialist-kliniken” så är innehållet snarare allmänt. Artiklar, information och tips inom ämnet. Det finns även annat som pekar på att detta är en allmän blogg snarare än en tandläkare som ger sina bästa råd till sina kunder.

  • Avsändare saknas

Det finns ingen tydlig information om vem som skriver texterna och publicerar dem på webbplatsen. Det kan eventuellt tyda på att en privatperson driver bloggen. De flesta företag driver bloggar för att öka försäljningen men då varken försäljning eller bokning sker på bloggen är det svårt att se att ett företag driver den. Läs mer om tandhygien – men bokningar av behandlingar får ske på annat ställe.

  • Allmänt språk

Att det inte är en tandläkare som driver denna blogg är uppenbart utifrån det språkbruk som används. De tips och artiklar som är publicerade har enklare ord och begrepp än vad som hittas på tandläkares hemsidor.

Läs mer om tandhygien på….

Om inte Specialist-kliniken.se ger svar på de frågor som finns kring tandvård finns ett flertal källor att gå till.

  • 1177 Vårdguiden

Den nationella vårdguiden (1177) har artiklar och guider inom det mesta inom vård. Här finns både guider kring hur tandborstning bör ske till vad tandproteser är för något. Fördelen med 1177 är att sidan inte drivs av ett företag och därmed inte har något vinstsyfte i den information som ges.

  • Tillverkare av eltandborstar

Flera av de största tillverkarna av eltandborstar har mycket fina, och pedagogiska guider, och filmer på deras hemsidor. Läs mer om tandhygien i allmänhet och om hur eltandborstar ska användas i synnerhet.

  • Din tandläkares hemsida

Allmän tandvård, priser och behandlingar….På din lokala tandläkares hemsida finns information. Vid specifika frågor om just dina tänder bör tandläkaren kontaktas – eller läs mer om tandhygien på dess hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *