Returnera och reklamera köpta varor

Publicerad av

Om du har köpt en vara och vill returnera varan till företaget. Om du har fått hem varor i din brevlåda som på ett eller annat sätt inte uppfyller dina krav, här är några tips om hur man returnerar dem utan problem. Det finns många sätt att returnera en varor eller produkt.

Returer med e-post.  Så fort du vill returnera en kan kan du det genom att skicka tillbaka den till avsändaren. Du kan returnera alla returnerade objekt(er) med 14 kalenderdagar efter det datum då du fick din beställning. Du bör inte använda den här metoden om du fick en stor mängd presentartiklar som objekten inte kommer att vara i gott skick eller om de inte passar i din brevlåda.

Kvitto på köpt vara

Ett annat sättet att returnera en produkt är per telefon. För att påbörja processen måste du ringa företaget och låta dem veta att du vill returnera varan men också varför du returnerar. I de flesta fall måste du förse dem med butikskvittot för artikeln och en specificerad utdrag. Du kan sedan gå vidare med hela processen genom att lämna ett meddelande som innehåller de objekt som du vill returnera och det exakta artikelnumret. Butikskvitto krävs vid retur i butiker. Denna information gör det möjligt för butiksmedarbetaren att behandla din återbetalning. När du har placerat din gåva på hyllan kommer de sedan skanna butiken kvitto och ta artikeln till försäljning associera som kommer att förse dig med din återbetalning belopp. om det finns några. Se till att du ger dem artiklarnas butikskvitto så att de kommer att kunna behålla detta nummer för att ge dig framtida återbetalningar.

Om du föredrar att handla via telefon eller via posten bör du köpa dina objekt online. Kontrollera att webbplatsen du använder accepterar returer innan du fortsätter. För mer bekvämlighet, Du kan köpa present omslagspapper på en ansedd online presentbutik. På så sätt kommer du att kunna ge presentpapper samt objekten till den person som tar emot din gåva. När du returnerar varan till onlinebutiken ska du placera presentpapper och eventuella objekt inuti det returnerade paketet.

Onlinebutiker tillåter vanligtvis att du behåller butikskvittot under en längre tid, vanligtvis i upp till ett år beroende på vilken fraktmetod du använde. Detta är mycket bekvämt för dem som har täta inköp. De kan även ge dig en extra rabatt om du köper presentkort så att du inte behöver oroa dig för att köpa dessa presentkort separat för framtida inköp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *